Зміст статті

3 липня 2020олександр ковальчук

Liloviy "Тільки рай" (2020)

Порнографічне бренькання колективу Liloviy на вірші Юрія Іздрика.

Гіпстерські хрущики заповзято обсмоктують скелетик Іздрика до повної знемоги колінцями.

З такою назвою колективу інді-фолк гурту Liloviy мусив би мати хоча б якусь дулю у кишенях. Але їхнє ліричне бренькання на вірші Юрія Іздрика можна назвати лише дешевою версією того, що набагато краще робить тернопільський колектив Tik Tu. Міні-альбом "Тільки рай", як колись писав Бонд, чудово замешкує ніжками у мімімі одноденних карликів.

Інтонації вокалістки Liloviy ще якось можна було зрозуміти років п'ять тому, але нині хтось би мав їй пояснити всю порнографічність сих піднесених вокалізів щебетушки ("Тільки рай", "Хто скаже їй крім мене"), які так завзято пародіюють усе, що так нагромадив свого часу Lюк непосильною працею.

Дешеві прийомчики для бідних у колективу Liloviy закономірно доходять до маразму ("Сонце за вікнами") у своїх ритуальних танцях пінгвінчиків. Якщо субтильний колектив Один в каное через жорстокість навколишнього світу прагнув стати овочами, то інфантильний колектив Liloviy вже еволюціонував до відморожених хордових з веселими ніжками. Це порно нео-шароварництва навіть хоч якось не підносить до якогось адекватного рівня альбомний хіт "Мурмотіння", який має віддавати всю свою решту Tik Tu та Люку. Сеанси примітивного мислення у допотопних фішечках колективу Liloviy ("Amnesia") дешево бавляться у щось типу складненьке (а-ля ДахаБраха) своєю пласкою театральщиною і тому можуть стояти десь поруч проєкту Zitkani. Зі своєю копійчаною шизою вони сміло можуть косплеїти патріарха Андруховича на альбомі колективу Сон Сови.

Зрозуміло, що жодного арту на школотному альбомі "Тільки рай" немає навіть близько. Лілові музики й самі можуть у цьому переконатись після переслуховування нових EP Dirty Projectors "Windows Open" та "Flight Tower", які, можливо, надихнуть їх переслухати й старі диски бруклінського колективу.

Бідний Іздрик, звичайно, але вся ця порнографія з маріонетками без іронії була очікувана. Страшно навіть подумати, як колись облобизають співочими вустами вірші Андрія Любки його жагливі фанатки. Це обов'язково мусить зробити дівчачий колектив з назвою Моржовий.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.