Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня отримала нові апарати штучної вентиляції легень

Середа, 22 липня 2020, 17:35

Благодійники допомогли лікарням Львівської області отримати нові апарати штучної вентиляції легень.

Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation доставив апарати штучної вентиляції легень AHP300 виробництва Allied Healthcare Inc у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню та Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

"Коли почалася пандемія, не вистачало навіть найнеобхіднішого. Але доволі швидко ми вже мали у своєму розпорядженні мінімальний набір всього того, що необхідно для прийому пацієнтів. Ми звернулися як до МОЗу, так і до різних волонтерських організацій й сьогодні ми повністю забезпечені найнеобхіднішим. Хочу відзначити, що у нас практично найнижчий показник захворювань серед медперсоналу. Прийшло багато молоді, яка хоче працювати не дивлячись на небезпеку. І, що приємно, є позитивні відгуки від пацієнтів на адресу молодого медичного персоналу" – зазначив головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко.

Від початку карантину у ці медичні заклади, а також у 8 міську клінічну лікарню Львова, фонд організував допомогу засобами індивідуального захисту. Загалом передали: 500 респіраторів, 1200 хірургічних рукавиць та 500 захисних костюмів.

"Covid-19 – це глобальна проблема в усьому світі. Львівщина, на жаль,  не стала виключенням. Тому дуже важливо створювати гідні умови для лікування наших громадян. Тільки об'єднавши наші зусилля,  ми зможемо подолати наслідки пандемії", – наголосив представник Parimatch Foundation в України Вадим Місюра.

Parimatch Foundation – міжнародний благодійний фонд, який створив міжнародний холдинг Parimatch для реалізації ідей та планів щодо сприяння добробуту суспільства. З початку епідемії Covid-19 Parimatch Foundation виділив 10 млн. грн. для потреб українських медичних установ. Підтримку отримали 13 опорних лікарень в Києві, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Прес-реліз

Мітки: коронавірус, Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, новини львова