Львів'яни вимагають заборонити самовільне розмальовування фасадів історичних будівель міста

Середа, 29 липня 2020, 14:32

Мешканці пропонують заборонити самовільну модифікацію фасадів перших поверхів історичних будівель Львова.

8 липня, на порталі е-петицій Остап Кравчук зареєстрував петицію з вимогою заборонити самовільну модифікацію фасадів перших поверхів будинків.

За словами автора петиції, на перших поверхах історичних будівель Львова часто відкривають заклади торгівлі, які не мають естетичного вигляду і не вписуються у "історичне середовище" міста.

"Це малювання частин фасадів в довільні кольори, обкладання історичних фасадів дешевою плиткою, домуровування великих сходів на вулицю. Таких випадків неймовірно багато у Львові, тому зрозуміло що на практиці це ніяк не регулюється" – йдеться у тексті петиції.

Саме тому автор пропонує: створити контроль за самовільними ремонтами комерційних поверхів, притягати до відповідольності порушників; визначити дозволені кольори та відтінки малювання фасадів на кожному будинку; визначити дозволені матеріали облицювання фасадів будинків; регулювати виступи цих фасадів та інші архітектурні норми.

Наразі петиції набрала 31 голос із 500 потрібних, а до кінця збору підписів залишилося ще 39 днів.

Нагадаємо, у січні  2019 року Львівська міськрада заборонила проводити утеплення фасадів у будинках, які є пам'ятками архітектури, а у травні минулого року на вул. Шолом-Алейхема, 18 власники салону краси зіпсували історичний фасад будинку яскавим кольором фарби.

Додамо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: електронна петиція, новини львова, пам'ятка архітектури, фасади будинків