Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підпал авто Терещук

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 18 серпня 2020, 11:28

У Львові затримали організатора підпалу авто журналістки Галини Терещук

підпал авто Терещук

СБУ затримала організатора підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук. 

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Служба безпеки затримала у Львові колишнього працівника Національної поліції, який за версією слідства, у січні цього року організував підпал автомобіля журналістки "Радіо Свобода" Галини Терещук.

"Оперативники спецслужби встановили місцезнаходження та на виконання рішення слідчого судді затримали зловмисника. Заходи з викриття зловмисника проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області" – йдеться у повідомленні.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 27 (співучасть у злочині ) та ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вночі 30 січня у Львові невідома особа підпалила автомобіль, що належить журналістці "Радіо Свобода" Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшла людина з закритим обличчям, поклала під щітки на лобовому склі автомобіля пакети, підпалила їх і втекла.

Поліція відкрила кримінальне провадження, правоохоронці вважають, що авто львівської журналістки спалили через професійну діяльність. А на початку лютого в Одесі затримали 19-річного хлопця, який і здійснив підпал.

Замовником виявився один із кримінальних авторететів Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.