Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

безпритульні тварини

Четвер, 3 вересня 2020, 14:03

У Львові нарахували більше 200 безпритульних собак

безпритульні тварини

Наприкінці серпня у місті провели підрахунок безпритульних собак та виявили 207 тварин.  

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З 27 до 29 серпня ЛКП "Лев" спільно з міжнародною платформою ідентифікованих тварин Animal ID провели підрахунок безпритульних собак у місті, яких виявили 207. Такий підрахунок у Львові здійснили вже вп'яте.

За словами радниці міського голови Львова з питань безпритульних тварин та екс-керівниці ЛКП "Лев" Оксани Кошак, порівняно із 2018 роком, цей показник знизився вдвічі.

"За 5 років підприємство опрацювало майже 3 тисячі безпритульних тварин, частина з них знайшли своїх власників, і їх було повернуто в сім'ї. Загалом нам вдалося стерилізувати 2086 тварин та ще 1760 прилаштували. Відсоток прилаштування за минулий рік досяг понад 90%" – наголосила Оксана Кошак.

Загалом з бюджету Львова за 5 років витратили 12,5 млн грн на розв’язання проблеми з безпритульними тваринами у місті.

Зазначимо, з лютого цього року у ЛКП "Лев" розпочали безкоштовно чіпувати домашніх тварин. Загалом за цей рік планують чіпувати 5 тисяч домашніх тварин. А на початку липня 2015 року у Львові вирішили створити єдину львівську базу даних про тварин, яку, в майбутньому, буде імплементовано в міжнародну. За ним усі приватні тварини будуть чіповані, а безпритульні – стерилізовані.

У Львові розпочали чіпувати безпритульних тварин з серпня 2015 року.

Нагадаємо, 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили правила утримання та поводження з домашніми тваринами у Львові, згідно з якими у Львові заборонили продавати незареєстрованих собак та котів.

Додамо, минулоріч у Львові вперше провели підрахунок вуличних котів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.