Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стадіон "Прогрес"

google.com.ua

П'ятниця, 4 вересня 2020, 15:57

Міськрада пообіцяла не забудовувати територію стадіону Прогрес

стадіон "Прогрес"

Львівські депутати підтримали електронну петицію про збереження стадіону "Прогрес" у комунальній власності.

Сьогодні, 4 вересня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію "Вимагаємо зберегти територію стадіону "Прогрес" у комунальній власності". "За" проголосував 41 депутат.

Зокрема, ще  7 лютого, на порталі е-петицій Галина Мельник зареєструвала електронну петицію з вимогою берегти територію стадіону "Прогрес" у комунальній власності міста, яка станом на 1 квітня 2020 року, набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

За словами авторки петиції, станом на сьогодні земельна ділянка під стадіоном "Прогрес" (вул. Б. Януша, 1) є комунальною власністю і не є в жодній оренді чи в іншому користуванні. Вона належить громаді Львова і повинна задовольняти потреби на спортивне дозвілля та професійний спорт громади, а не працювати на комерційний інтерес конкретного суб’єкта підприємницької діяльності.

"Заборонити передачу території стадіону в користування комерційним структурам, а залишити її у власності громади міста з облаштуванням загальнодоступного стадіону для потреб громади. Не допустити забудову території стадіону підприємствами, установами, організаціями, ФОП з комерційною метою, об’єктами з торгово-офісними приміщеннями, комерційними спортивними залами, магазинами, закладами харчування, готелями, хостелами, підземною стоянкою тощо" – йдеться у тексті петиції.

Також авторка петиції вимагає викупити у власників стадіон "Прогрес" та будівлі стадіону на вул. Б. Януша, 1.

Депутати погодили це рішення, а директорка юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич зазначила, що споруди стадіону перебувають у власності ФК "Карпати", територія є комунальною.

Нагадаємо, у травні 2019 року у Львівській міській раді оприлюднили детальний план території плану території,  обмеженої вулицями Януша та Жовківською, де розсташований стадіон "Прогрес", який планують реконструювати, а також збудувати трибуни, два нові футбольні поля для гри у міні-футбол та тенісний корт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.