Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Наталя Скибак

Фб Наталі Скибак

Середа, 30 вересня 2020, 15:56

Трускавецькі санаторії заповнені лише на 40% – Наталя Скибак

Наталя Скибак

Керівниця управління розвитку міста Трускавця Наталя Скибак повідомила, що наразі заповненість санаторіїв у місті становить 40 відсотків.

Сьогодні у Львові відбулись дебати "Культура і туризм в умовах COVID-19: нові реалії", де оговорювали проблеми туризму, культури та освіти. Захід організували ГО "Європейський діалог" та Український культурний фонд.

Під час цих дебатів керівниця управління розвитку міста Трускавця Наталя Скибак повідомила, що станом на кінець серпня та вересень середня заповненість туристичних об'єктів Трускавця становить 40 відсотків.

Також вона нагололосила на тому, що сьогодні більшість гостів Трускавця – це українці, адже через закриті кордони іноземці не можуть дістатися до українських курортів на лікування. Негативно на наповненість санаторіїв, на думку Скибак, впливають два фактори: закриті кордони і військовий конфлікт між Азербайджаном і Вірменією.

"Трускавець є осередком медичного туризму, у санаторіях міста працюють близько 600 лікарів. Сюди їздять з-за кордону, а це близько чверті усього об'єму туристичного потоку. Однак, закриті через коронавірус кордони перекреслили всі плани українських туроператорів. Погіршує ситуацію також збройний конфлікт, який склався між Азербайджаном та Вірменією" – пояснила вона.

Через цей конфлікт Азербайджан (друга країна за кількістю відпочивальників у місті) закриває свої кордони та Україні зовсім не доводиться розраховувати на гостів зі Сходу. І хоча обмеження потроху послаблюються, на оптимістичні прогнози можна не сподіватися.

Скибак разом з тим вважає, що сьогодні ситуація з наповненням санаторіїв у Трускавці є значно кращою, ніж на початку літа, коли заповнюваність санаторіїв у Трускавці була майже нульовою, оскільки до міста не ходив жоден транспорт.

"Спочатку усі туристичні об'єкти простоювали в очікуванні на послаблення карантинних обмежень, але згодом їх власники почали самі возити відпочивальників автобусами із обласних центрів" – розповіла Наталя Скибак про ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, що З серпня 2020 року ціна за 1 літр "Нафтусі" та інших трускавецьких мінеральних вод зросла майже втричі, з 8,80 грн до 24 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.