Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

виїзд зі Львова

Понеділок, 12 жовтня 2020, 11:44

У грудні Україна отримає кошти на будівництво об'їзної дороги Львова

виїзд зі Львова

ЄБРР з грудня може прокредитувати на 450 млн євро реконструкцію автодороги Київ-Одеса і кільцевої дороги Львова.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Європейський банк реконструкції і розвитку може виділити Україні три транші на 450 млн євро, спрямовані на реконструкцію автодороги Київ-Одеса і завершення будівництва кільцевої об'їзної дороги Львова.

Згідно з повідомленням, затвердження проекту заплановано на 16 грудня 2020 року.

Перший транш у розмірі до 100 млн євро призначений для ремонту ділянки дороги М-05 Київ-Одеса в Черкаській області, другий транш до 160 млн євро – на фінансування будівництва північної ділянки об'їзної дороги навколо Львова, третій транш у розмірі до 190 млн євро – на ремонт ділянок дороги М-05 в Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Проект здійснюватиме "Укравтодор".

Нагадаємо, залучення кредиту ЄІБ на 450 млн євро Верховна Рада схвалила в кінці серпня цього року. За ці кошти будуть відремонтовані 314 км автодороги Київ-Одеса в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також побудовані 35 км північній об'їзної дороги Львова.

Зазначимо, на початку листопада 2019 року уряд ухвалив рішення про залучення 450 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на будівництво північної частини об'їзної дороги Львова. На будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона має мати чотири смуги руху.

Роботи стартують у 2021 році.

Нагадаємо, у квітні цього року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити приватні землі у Жовківському, Кам'янка-Буському та Яворівському районах для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.