Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Конституційний Суд

unian.ua

Вівторок, 3 листопада 2020, 14:28

Більше 200 нардепів підписали заяву до суддів КС з вимогою скласти повноваження

Конституційний Суд

Нардепи закликають 11 суддів Конституційного суду добровільно піти у відставку.

Про це повідомили народний депутат від партії "Слуга народу" з Львівщини Ростислав Тістик та народний депутат від партії "Голос" Андрій Осадчук на своїх сторінках у Фейсбуці.

Станом на 14:00 год 203 народних депутати підписали заяву, у якій просять 11 суддів Конституційного суду добровільно піти у відставку після підтримки рішення про неконституційність деяких норм щодо електронного декларування. 

Закликають подати у відставку таких суддів: Олександра Тупицького, Віктора Городовенка, Ірину Завгородню, Олександра Касмініна, Віктора Кривенка, Олександра Литвинова, Володимира Мойсика, Сергія Саса, Ігоря Сліденка, Петра Філюка, Галину Юровську.

"Народні депутати України, які підписали цю заяву:

- відзначають важливість роботи Конституційного Суду України як органу конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, виступає одночасно і важелем збалансування системи державної влади і захисником від будь-яких законодавчих спотворень тих фундаментальних норм і принципів, що встановлюються Основним Законом;

- закликають Конституційний Суд України вжити всіх необхідних заходів щодо відновлення дієвості свого функціонування з урахуванням обраного Українською державою європейського і євроатлантичного курсу" – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційними низку положень антикорупційного законодавства. Через це рішення НАЗК закрило реєстр електронних декларацій та стало неможливим притягнення чиновників до відповідальності за корупційні правопорушення.

29 жовтня уряд прийняв розпорядження, яким відновив доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників.

У Євросоюзі вважають рішення Конституційного суду підставою для призупинення безвізу з Україною, а 30 жовтня активісти влаштували акцію протесту під Конституційним судом проти рішення суддів щодо неконституційності антикорупційних реформ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.