Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

безвізовий режим

Середа, 4 листопада 2020, 15:00

Більше 50% українців проти скасування безвізу з ЄС через рішення Конституційного Суду

безвізовий режим

55% українців негативно ставляться до можливого скасування безвізу з Євросоюзом, спричинене рішенням Конституційного Суду.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 2-3 листопада 2020 року.

Згідно з результатами опитування, 55% українців негативно ставляться до можливого скасування безвізу з Європейським Союзом, спричинене рішенням Конституційного Суду про неконституційність антикорупційного законодавства, 11% – позитивно і 31% – нейтрально.

Найбільше виступають проти можливого скасування безвізу молодь, мешканці Києва та Заходу, прихильники "Європейської Солідарності", "Свободи", "Голосу" і партії "Слуга народу".

Проти рішення Конституційного Суду виступають 59% опитаних натомість 11% опитаних його підтримують, ще 25% ставляться нейтрально. Найбільше протестують проти цього рішення люди старшого віку, кияни, мешканці Західної і Центральної України, прихильники "Європейської солідарності", "Голосу" і партії "Сила і честь".

Також, оцінюючи зміни у сфері боротьби з корупцією протягом останнього року, 47% опитаних не побачили зрушень, 34% – вважають, що ситуація погіршилася, 14% – побачили позитивні зміни. 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційними низку положень антикорупційного законодавства. Через це рішення НАЗК закрило реєстр електронних декларацій та стало неможливим притягнення чиновників до відповідальності за корупційні правопорушення.

29 жовтня уряд прийняв розпорядження, яким відновив доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників.

У Євросоюзі вважають рішення Конституційного суду підставою для призупинення безвізу з Україною, а 30 жовтня активісти влаштували акцію протесту під Конституційним судом проти рішення суддів щодо неконституційності антикорупційних реформ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.