Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Суд у Львові

Понеділок, 9 листопада 2020, 11:50

Львівський окружний адмінсуд сьогодні ухвалить рішення щодо можливих порушень на Львівській міській ТВК

Суд  у Львові

Сьогодні до кінця дня має бути винесене рішення Львівського окружного адмінсуду щодо позову від члена партії "Наш край", і протягом трьох днів може бути оскаржене сторонами.

Про це під час пресконференції повідомив голова Львівської міської організації ВО "Свобода" Любомир Мельничук.

Голова Львівської міської організації ВО "Свобода" Любомир Мельничук заявив, що штаби партій очікували на намагання центральної влади вплинути на результати виборів задля проходження партії "Слуга народу" до Львівської міської ради, однак не методами фальсифікації, адже термін на оскарження протоколів районних ТВК минув, тому підстав втручатись у волевиявлення львів'ян немає.

"Позови до суду не мають жодних політичних підстав, абсолютно політична акція, але розуміючи контроль Офісу Президента над деякими суддями у нашій країні можна сподіватись на все, навіть на проходження владної партії до Львівської міської ради", – зазначив Любомир Мельничук.

Також координатором ГР "Варта" Валерій Веремчук підтвердив, що юридичних підстав для подання позову не було.

"Впевнений, що суди захистять вибір львів'ян. Представники партій добами рахували голоси. У всіх є відповідні протоколи з мокрими печатками, тому ми сподіваємось на чесний результат" – зазначив Валерій Веремчук.

Нагадаємо, вчора, 8 листопада, Львівський окружний адміністративний суд розпочав розгляд позову кандидата у депутати Львівської міської ради від партії "Наш край" Євгенія Лозинського до Львівської міської ТВК. Петро Адамик, голова Львівської міської організації ЄС, заявив про спроби влади переглянути результат виборів у Львові.

Голова Львівської міської організації Європейської Солідарності Петро Адамик заявив про спроби влади переглянути результат виборів у Львові та застеріг владу від маніпуляцій.

Львівський окружний адміністративний суд 7 листопада прийняв до розгляду справу за скаргою голови Львівської обласної ТВК Андрія Лозинського на дії Львівської міської ТВК під час підрахунку результатів виборів до Львівської міськради. Лозинський вимагає суд зобов'язати Львівську міську ТВК повторно здійснити підрахунок голосів.

Також поліція відкрила кримінальне провадження щодо Львівської міської ТВК, а 3 листопада взяла під охорону Львівську міську ТВК через повідомлення Андрія Лозинського. Тоді ж голова Львівського міського тервиборчкому Ігор Сліпецький заявив про тиск на міську ТВК.

Додамо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.