Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Четвер, 12 листопада 2020, 13:30

Садовий вирішив побожно пропіаритись на карантині вихідного дня

Андрій Садовий

Львівська міськрада готує позов до суду на рішення Кабміну про "карантин вихідного дня".

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська міськрада підготує позов до суду на рішення Кабінету міністрів про запровадження з 14 листопада в Україні "карантину вихідного дня".

"Львівська міська рада готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин "вихідного дня". Чекаємо на повний текст постанови уряду, бо його досі немає. Вже казав і ще раз повторю. Локдаун на вихідні – абсурд. Таке враження, що в нас важливі рішення спочатку ухвалюються, а потім чиновники починають аналізувати, що ж вони наробили. Про подальші кроки повідомимо, коли матимемо деталі рішення уряду" – написав Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме з 14 листопада до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони.

Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Натомість забороняється: робота торгово-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.

Через це вчора зранку преставники готельно-ресторанного бізнесу Львова пікетували Львівську ОДА, протестуючи проти посилення карантину у місті.

Підприємці зазначили, що протягом двох вихідних їхній бізнес заробляє 70% свого доходу, а "карантин вихідного дня" знищить їх остаточно.

Додамо, ще на початку листопада Андрій Садовий доручив виготовити соцролики про небезпеку проведення весіль та ювілеїв та заборонив проводити такі заходи у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.