Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин вихідного дня

Понеділок, 16 листопада 2020, 15:24

На Львівщині закрили понад 660 закладів за порушення карантину вихідного дня

карантин вихідного дня

Поліцейські припинили діяльність 664 закладів торгівлі та громадського харчування, які працювали на вихідні, всупереч карантинним обмеженням.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За вихідні, 14-15 листопада, у Львові та області правоохоронці припинили роботу 664 закладів, які працювали під час "карантину вихідного дня".

"Загалом на вихідні у Львові та в області працювало 203 рейдових групи – правоохоронці виявляли та реагували на усі повідомлення про порушення вимог "карантину вихідного дня", запровадженого урядом до кінця листопада, проводили профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності", – заявив заступник начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

За його словами, щодо порушників були складені адмінпротоколи за порушення правил щодо карантину людей. Це:

- кінотеатр – 1;

- заклади громадського харчування – 71;

- суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення – 58;

- перевізники – 3.

Нагадаємо, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Через це преставники готельно-ресторанного бізнесу Львова пікетували Львівську ОДА, підприємці зазначили, що протягом двох вихідних їхній бізнес заробляє 70% свого доходу, а "карантин вихідного дня" знищить їх остаточно.

Натомість у МОЗ порадили підприємцям шукати додаткові джерела доходу під час пандемії та йти працювати в лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.