Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ірина Микичак

Понеділок, 16 листопада 2020, 14:10

Микичак порадила підприємцям на час карантину йти працювати в лікарні

Ірина Микичак

У МОЗ порадили підприємцям шукати додаткові джерела доходу під час пандемії та йти працювати в лікарні.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні на брифінгу заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак порадила представникам малого бізнесу, які залишились без роботи через карантин, "перетворювати проблеми у нові можливості" та тимчасово йти працювати в лікарні.

"Ми свідомі того, що якщо не буде працювати економіка, то не будуть працювати і лікарні, і не буде можливості їх профінансувати. Ми, медики, пропонуємо малому бізнесу перетворювати проблеми у нові можливості, як це роками робимо ми у лікарнях та поліклініках, не маючи ресурсу з жебрацькою заробітною платою, але максимально надаючи якісну медичну допомогу кожному громадянину. Наші лікарні радо нададуть тимчасові робочі місця усім малим підприємцям, які зараз у вимушеному простої", – наголосила Ірина Микитчак.

За її словами, лікарні та центри медичної допомоги потребують економістів, бухгалтерів, санітарів, техніків, працівників пралень і кухонь, електриків, водіїв, сторожів, вахтерів, різноробочих.

"Приходьте в лікарні. Ми маємо можливість прийняти на роботу кожного. Допоможіть медицині вистояти і врятувати життя кожного з нас, наших рідних і близьких", – додала Микитчак.

Нагадаємо, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони.

Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Через це преставники готельно-ресторанного бізнесу Львова пікетували Львівську ОДА, підприємці зазначили, що протягом двох вихідних їхній бізнес заробляє 70% свого доходу, а "карантин вихідного дня" знищить їх остаточно.

У Львівській міськраді наголошували, що готують позов до суду на рішення Кабміну про "карантин вихідного дня", а у суботу, 14 листопада, на Львівщині поліцейські припинили діяльність 248 закладів торгівлі та громадського харчування, які працювали всупереч обмеженням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.