На Львівщині закрили понад 660 закладів за порушення карантину вихідного дня

Понеділок, 16 листопада 2020, 15:24

Поліцейські припинили діяльність 664 закладів торгівлі та громадського харчування, які працювали на вихідні, всупереч карантинним обмеженням.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За вихідні, 14-15 листопада, у Львові та області правоохоронці припинили роботу 664 закладів, які працювали під час "карантину вихідного дня".

"Загалом на вихідні у Львові та в області працювало 203 рейдових групи – правоохоронці виявляли та реагували на усі повідомлення про порушення вимог "карантину вихідного дня", запровадженого урядом до кінця листопада, проводили профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності", – заявив заступник начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

За його словами, щодо порушників були складені адмінпротоколи за порушення правил щодо карантину людей. Це:

- кінотеатр – 1;

- заклади громадського харчування – 71;

- суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення – 58;

- перевізники – 3.

Нагадаємо, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Через це преставники готельно-ресторанного бізнесу Львова пікетували Львівську ОДА, підприємці зазначили, що протягом двох вихідних їхній бізнес заробляє 70% свого доходу, а "карантин вихідного дня" знищить їх остаточно.

Натомість у МОЗ порадили підприємцям шукати додаткові джерела доходу під час пандемії та йти працювати в лікарні.

Мітки: COVID-19, карантин, карантин у Львові, коронавірус, Міністерство охорони здоров'я, Національна поліція у Львівській області, новини львова