Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія Голос

Вівторок, 24 листопада 2020, 16:12

Голос Садового чомусь не плекає у нардепа Лозинського дещицю самокритичности

партія Голос

У Голосі прокоментували рішення трьох фракцій щодо проведення першої сесії новообраної Львівської міської ради.

Про це повідомляє політична партія "Голос" на своїй сторінці у Фейсбуці.

У партії "Голос" вимагають провести погоджувальну раду за участі представників усіх фракцій Львівської міськради та заявляють, що проведення сьогоднішньої сесії без новообраних депутатів "Голосу" і "Самопомочі" – ганебна поведінка нових депутатів міськради.

"Сьогодні "Європейська солідарність" разом зі "Свободою" і "Вартою" фактично рейдернули Львівську міську раду. Провели засідання без частини новообраних депутатів, яких навіть офіційно не повідомили про засідання, які дізналися про нього зі ЗМІ у переддень. Голосували стоячи і руками, як під час ганебного голосування за диктаторські закони у парламенті 16 січня 2014 року" – заявив народний депутат з Львівщини від "Голосу" Роман Лозинський.

За його словами, такий початок роботи міської ради – приклад недемократичного управління містом та вияв неповаги до виборців.

"Голос" вимагає прозорості у прийнятті рішень. Львів'яни делегували депутатам міської ради і новообраному міському голові, обов'язки управляти містом. Те, що відбувається сьогодні, – це маніпуляції на свою користь окремих політсил. Сьогоднішнє засідання Львівської міськради не має нічого спільного з демократією і правом громади на місцеве самоврядування" – додав Лозинський.

 

Нагадаємо, сьогодні фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію. Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні, відтак на сесії були присутні 34 депутати.

Вчора, 23 листопада, Садовий, якого вчетверте обрали міським головою Львова, висловився проти проведення першої сесії до оголошення результатів виборів міського голови, він вважає таке рішення незаконним та здійсненим з метою узурпації влади. А сьогодні він наголосив, що частина депутатів була просто дезорієнтована "юристами К&К", які підготували скандальне нічне рішення ТВК. Натомість у "Європейській Солідарності" відповіли, що сьогоднішня сесія відбулася виключно в рамках законодавства України. 

Раніше ТВК призначила дату першої сесії на 3 листопада. 

Додамо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.