На вулиці Золотій руйнується житловий будинок

П'ятниця, 27 листопада 2020, 13:11

На вулиці Золотій,12 руйнується житловий будинок через урізання схилу, на якому зводять житловий комплекс "Семицвіт".

До редакції Варіантів надійшов лист зі зверненням мешканців аварійного будинку у Львові на вул. Золота, 12. Їх будинок тріскає по швах через будівництво у сусідстві багатоповерхівки житлового комплексу "Семицвіт", що належить компанії Інтеграл-Буд.

"Забудовники "Інтегралбуд" і замовники "Патриаком" почали руйнувати наш будинок. У жовтні 2019 року вони почали руйнувати схил в 15 метрах перед нашим будинком, який знаходиться за адресою м. Львів, вул. Золота 12. Вони розкопали схил на глибину трьох поверхів будинку і почали бурити скважини під палі. За 10 місяців такої роботи наш старий будинок не витримав і по несучим стінам, по стінах у квартирах пішли тріщини й не маленькі, а великі тріщини, які прогресують. На тріщинах були встановлені маяки, які так само дали тріщини", – розповів мешканець будинку Олег Дзюра.

Як зазначив Олег Дзюра на дорозі, яку нещодавно відремонтували так само пішли тріщини. Мешканці бояться, що в якусь мить їх будинок завалиться, як це сталося у Дрогобичі.

"Ми, мешканці будинку просимо негайно спасти нас, щоб не сталося як у Дрогобичі. Чому зруйнувавши будинок на вулиці Хімічна, людям дали нові квартири, а у нас тріщин ще більше й вони прогресують, а нас і нашу проблему ігнорують? Нові маяки вже лопнули та це оцінила незалежна експертиза. Спасіть нас, ми хочемо жити, в нас малі діти, онуки", – йдеться у заяві мешканців будинку.

Тріщини у будинку, за словами Олега Дзюри, з'явились через роботу бурової машини під вікнами будинку протягом 10 місяців до жовтня 2019 року. На вулиці Золотій, 12 неодноразово працювала виїзна експертиза, у мешканців є відповідні акти огляду, де вказано, що будинок потребує капітального ремонту.

Нагадаємо, ще у  вересні 2016 року Львівська міськрада видала містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Патриаком" багатоповерхівок №1, 2, 3 на вул. Т. Шевченка, 60, а також цій фірмі дозволили переробити пам’ятку архітектури місцевого значення на вул. Т. Шевченка, 60 під центр дозвілля.

Фірма "Інтергал-буд" належить народний депутат України 5–8 скликань, колишньому регіоналу Володимиру Зубику.

Мітки: аварійний будинок, будівництво, новини львова