Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

індустріальний парк у Рясне-2

Четвер, 3 грудня 2020, 16:45

Спонсор Вакарчука придбав проєкт індустріального парку у Рясне-2

індустріальний парк у Рясне-2

Компанія Dragon Capital придбала у компанії CTP індустріальний парк у Рясне-2.

Про це повідомила прес-служба компанії Dragon Capital.

Компанія Dragon Capital придбала у компанії CTP проєкт індустріального парку Рясне-2, площею 23,5 га у Львові.

На території індустріального парку планують збудувати шість складських і виробничих приміщень площею у 140 тисяч кв.м.

"Це вже другий індустріальний парк в портфелі активів нерухомості Dragon Capital. Перший проект, індустріальний парк Е40, розташований на ділянці, площею 49 га, на Житомирській трасі, в 20 км від Києва" – наголосив генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

За його словами, компанія Dragon Capital за останні чотири роки придбала 11 складських комплексів загальною площею 330 тисяч кв.м і готова до початку будівництва нових об'єктів класу А в цих індустріальних парках.

Зазначимо, Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційних банківських та брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. Кінцевим бенефіціаром компанії є громадянин Чехії Томаш Фіала.

Із Dragon Capital безпосередньо пов'язана ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", що у липні 2019 року придбала за 116 млн грн приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21 у Львові. Варіанти писали про це у статті "Проzorri свистуни Садового".

Крім цього, Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг, яке 5 липня 2019 року отримало дозвіл від Львівської міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А. Також компанія Томаша Фіала пов'язана зі скандалом довкола будинку Терлецького на вулиці Сахарова, 52, який виконком Львівської міськради дозволив знести, а на його місці збудувати скляний офіс з підземним паркінгом.

23 грудня 2019 року компанія Dragon Capital придбала "Ідея Банк", розташований у Львові.

Також на парламентських виборах 2019 року Томаш Фіала був одним зі спонсорів партії Голос Святослава Вакарчука.

Додамо, у 2015 році депутати Львівської міськради прийняли рішення про надання у власність ТзОВ "Сітіпарк Львів" земельної ділянку на вул. Шевченка у мікрорайоні Рясне-2, площею понад 100 тисяч кв.м, на якій ця компанія, яку визнали переможцем інвестиційного конкурсу, мала збудувати індустріальний парк "Рясне-2".

Сільрада Рясне-Руської виступила проти будівництва індустріального парку на цій території, вважаючи землю власністю села, однак вже у 2017 році вона погодила з Львівською міськрадою нові межі села, які не могли визначити впродовж 25 років.

А у листопаді 2019 року міський голова Львова Андрій Садовий отримав офіційну підозру від антикорупційної прокуратури щодо справи будівництва індустріального парку у Львові. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.