Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 29 грудня 2020, 14:43

Депутати прийняли ухвали про початок роботи Львівської ОТГ

Львів

Депутати Львівської міськради затвердили чотири документи, які дають юридичний старт Львівської ОТГ.  

Сьогодні, 29 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили чотири ухвали щодо, які дають юридичний старт Львівської ОТГ: про функціонування Львівської міської територіальної громади, про припинення місцевих рад шляхом приєднання до Львівської міської ради, про прийняття закладів та установ спільної власності територіальних громад Пустомитівського району і Жовківського району Львівської області у власність Львівської ОТГ.

Ці рішення підтримали 54 та по 57 депутатів відповідно.

Згідно із документами, повноваження департаментів, управлінь та інших виконавчих органів Львівської міськради поширюється на територію Брюховицької, Винниківської, Рудненської, Грибовицької (Жовківський район), Грядівської (Жовківський район), Дублянської міської ради (Жовківський район), Зашківської (Жовківський район), Малехівської (Жовківський район), Лисиничівської (Пустомитівський район), Рясне-Руської (Яворівський район) сільських рад. 

За районними адміністраціями Львова закріплюються такі населені пункти, а всі їхні органи місцевої влади ліквідовуються: Залізнична РА – смт. Рудно, с. Рясне-Руське та с. Підрясне; Личаківська РА – м. Винники, с. Лисиничі та с. Підбірці; Шевченківська РА – м. Дубляни, с. Ситихів, с. Малі Підліски, смт. Брюховичі, с. Малехів, с. Великі Грибовичі, с. Малі Грибовичі, с. Збиранка, с. Гряда, с. Воля Гамулецька, с. Завадів, с. Зашків та с. Зарудці.

Також з 2021 року дія міських програм поширюється на всю територію Львівської ОТГ.

Крім цього, Жовківська та Пустомитівська районні ради передають заклади та установи спільної власності у комунальну власність Львівської ОТГ. Йдеться про школи, садки, медичні та заклади культури.

Нагадаємо, 24 листопада відбулася перша сесія Львівської міськради, на якій депутати склали присягу. Тому з цього моменту припинено повноваження попередніх керівників всіх 20 місцевих рад, включених до складу Львівської ОТГ. Згідно з законом, мають відбутися призначення старост, які мали б перебрати на себе управлінські функції на цих теріторіях.

Додамо, 10 червня уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" й який, як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Згідно із змінами, на території Львівської області створили 73 об'єднані територіальні громади разом із Львівською ОТГ. А 12 червня уряд затвердив план утворення нових районів на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.