Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Вівторок, 12 січня 2021, 17:12

Власникам земельних ділянок дозволили змінювати нормативну грошову оцінку землі

земельна ділянка

Кабмін дозволив змінювати нормативну грошову оцінку землі власникам або користувачам земельних ділянок.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook. 

Кабінет міністрів дозволив власникам або користувачам земельних ділянок переглядати нормативну грошову оцінку за узгодженням органів місцевого самоврядування.

"5 січня 2021 року були прийняті і опубліковані відповідні зміни, які надають можливість вже цього року власникам земельних ділянок або користувачам переглядати нормативну грошову оцінку за узгодженням з органом місцевого самоврядування. Це надасть можливість створити реальну базу для оподаткування, сплати місцевих податків і покращення можливості ведення сільського господарства в усіх куточках України", – написав Тарас Висоцький.

За його словами, 6 серпня 2020 року стартувала робота міністерства щодо зміни нормативної грошової оцінки сільськогосподарських земель.

"Було підняте критичне питання, що є багато ділянок, де чинна нормативна грошова оцінка не відповідає реальності. Аграрії просили надати можливість переглядати її в індивідуальному порядку. Це було підтримано робочою групою, і вже маємо результат" – додав Тарас Висоцький.

Нагадаємо, з 17 листопада 2020 року в Україні розпочався процес передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність. Натомість наприкінці грудня 2020 року у Миколаївській ОТГ на два місяці призупинили дію всіх земельних рішень сільрад через результати інвентаризації земель.

Додамо, закон про обіг земель сільськогосподарського призначення Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року. Закон передбачає, що в Україні з другого півріччя 2021 року скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.