Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Середа, 13 січня 2021, 16:37

Садовий кокетливо ламається до шмиги у справі білоруських бусів для Львова

Андрій Садовий

Андрій Садовий направив звернення до Дениса Шмигаля з проханням роз'яснити ситуацію щодо закупівлі Львовом автобусів в Білорусі.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 13 січня, Андрій Садовий направив звердення до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля за роз'ясненням державної позиції у питанні закупівлі 100 12-метрових низькопідлогових автобусів у білоруської компанії "МАЗ" через політичну ситуацію у Білорусі та невизнання Україною президентських виборів.

"Завершується тендер на закупівлю 100 12-метрових низькопідлогових автобусів. Закупівля відбувається в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком. За оцінками міжнародних експертів, найвигіднішу пропозицію подала білоруська компанія "МАЗ". І тут питання. Чи маємо ми моральне право купувати автобуси в Білорусі?" – написав Андрій Садовий.

Садовий додав, що без чіткого розуміння ситуації та державної позиції місто не купуватиме білоруських автобусів.

Нагадаємо, у вересні минулого року Верховна Рада офіційно заявила, що не визнає результатів виборів у Білорусі та засудила дії Олександра Лукашенка.

Ще у грудні 2019 року депутати міськради вимагали від Львівської міськради відмовитися від закупівлі техніки та товарів з Білорусі.

Додамо, у червні 2018 року АТП-1 підписало угоду про придбання 100 білоруських автобусів МАЗ. Вартість одного білоруського автобуса МАЗ становить 118 тисяч євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.