У поїздах Інтерсіті+ з'явиться доступ до Wi-Fi

Середа, 17 лютого 2021, 17:12

Укрзалізниця впроваджує Wi-Fi у пасажирських поїздах.

Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Як заявив директор з питань інформаційних технологій АТ "Укрзалізниця" Володимир Рєзнік, компанія працює над впровадженням Wi-Fi-доступу до інтернету у пасажирських поїздах.

За його словами, реалізувати проект на першому етапі планують у швидкісних поїздах Інтерсіті+. 

"Наше завдання – створити якісний сервіс у пасажирських поїздах. Одна з основних тенденцій сьогодення – це мобільність і присутність онлайн. Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету", – зазначив Володимир Рєзнік.

Він пояснив, що Укрзалізниця у співпраці із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні дійсно забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

Наразі такий пілотний проект із впровадження Wi-Fi застосують у швидкісних поїздах Інтерсіті+ на напрямку Київ – Харків. 

"Якщо цей проєкт буде успішним, ми запровадимо Wi-Fi у всіх поїздах, забезпечимо безперебійний зв’язок протягом усього шляху курсування поїздів територією України", – додав Володимир Рєзнік.

Нагадаємо, Укрзалізниця обладнає нові пасажирські вагони системами відеоспостереження для посилення рівня безпеки пасажирів, а з серпня 2020 року компанія запровадила роботу воєнізованої охорони у пасажирських поїздах. Тоді ж стало відомо, що провідникам дозволять також користуватись газовими балончиками для захисту.

Додамо, Укрзалізниця планує поступово збільшувати ціни на квитки, починаючи з березня 2021 року. Загалом ціни на квитки зростуть на 22%. У 2020 році Укрзалізниця також підвищувала ціни на квитки щомісяця на 2%.

Мітки: WiFi, Інтерсіті+, Львівська залізниця, новини львова, укрзалізниця