Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина AstraZeneca

loda.gov.ua

П'ятниця, 26 лютого 2021, 10:31

У перший день вакцинації на Львівщині щеплення отримали 50 медиків

вакцина AstraZeneca

Вчора провакцинували 50 медичних працівників Львівської обласної інфекційної лікарні.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 25 лютого, у Львівській обласній інфекційній лікарні провакцинували 50 медичних працівників. Щеплення робили працівники мобільної бригади 2-ї міської поліклініки, яка нещодавно пройшла відповідне навчання у Києві щодо роботи з цією вакциною.

Зазначимо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого. У області планують вакцинувати 21 100 осіб (по дві дози на одну людину). Першими щеплення отримують медики, які працюють з хворими на коронавірус, та працівники мобільних бригад з імунізації.

Загалом для вакцинації на території області підготували 14 мобільних бригад, які будуть вакцинувати медиків 24 лікарень, які надають допомогу хворим на коронавірус. 

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 30 квітня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Додамо, 24 січня завершився жорсткий карантин, тому з того часу по всій території країни діяли обмеження помаранчевої зони, однак на початку лютого в Україні зменшили вимоги для проведення масових заходів на час карантину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.