Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

Понеділок, 1 березня 2021, 12:47

З березня пенсії в Україні зросли на 11%

пенсіонери

Підвищені виплати отримають близько 8 мільйонів українців.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

З 1 березня в Україні пенсії, залежно від зарплати та стажу, зростуть на 11%. У середньому пенсії підвищаться на 308 гривень. 

"Пенсії для восьми мільйонів українців зростуть на 11%. В середньому зростання становитиме 300 грн. Також ми продовжуємо працювати над додатковими механізмами підтримки. Наприклад, минулого року люди віком від 80 років почали отримувати 500 грн щомісячної доплати, а вже цьогоріч додаткові виплати в розмірі 400 грн почнуть отримувати й люди старше 75 років", – написав Денис Шмигаль.

За його словами, Кабмін також подав законопроект, який чітко визначатиме автоматичну індексацію пенсій 1 березня.

"Ще одним кроком до справедливої та достойної пенсії в Україні стане запровадження накопичувальної системи, над якою уряд і парламент зараз активно ведуть роботу", – додав Шмигаль.

Зазначимо, що Кабмін ухвалив рішення про індексацію пенсій на 11% з 1 березня на засіданні 22 лютого. Пенсіонерам із тривалим стажем (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) мінімальну пенсійну виплату підвищать до 2 200 грн.

Нагадаємо, згідно із пенсійною реформою, пенсійний вік для українських жінок підвищиться з 1 квітня. Тепер всі громадяни України будуть виходити на пенсію в 60 років. Також в Україні заспускають повноцінну роботу електронних трудових книжок. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.