Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Кам'янка-Бузька

Вівторок, 9 березня 2021, 10:39

Кам’янка-Бузька ОТГ вимагає в Козицького грошей на лікарню

Кам'янка-Бузька

Громада міста Кам'янка-Бузька просить Львівську ОДА передбачити гроші на функціонування Кам’янка-Бузької лікарні, утримання якої переклали на місцевий бюджет.

Про це повідомляє прес-служба Кам’янка-Бузької об'єднаної територіальної громади.

Громада Кам’янка-Бузької ОТГ вимагає, виділити кошти, необхідні для функціонування Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні, адже Львівська районна рада, як правонаступник Кам’янка-Бузької районної ради, прийняла рішення вийти з числа засновників цієї лікарні та залишивши утримання лікарні на бюджет міста Кам'янка-Бузька.

"Свого часу районна лікарня створювалась для обслуговування, близько 60-ти тисяч жителів району. З року в рік, виникала проблема недофінансування лікарні, що призвело до погіршення матеріально-технічної бази лікувального закладу. Населення Кам’янка-Бузької ТГ налічує 21559 жителів і ця проблема сьогодні падає саме на наші плечі.

Згідно із статутом КНП "Кам'янка-Бузька ЦРЛ" є комунальним підприємством Львівської районної ради, а згідно чинного законодавства оплату за комунальні послуги даного підприємства має здійснювати наша громада. До кінця цього року в міському бюджеті вже передбачено 5 млн грн на покриття таких витрат, а додаткова річна потреба складає близько 12 млн грн" – наголосив Кам'янка-Бузький міський голова Олег Омелян.

За його словами, із держбюджету Львівська область отримала 350 млн грн додаткової дотації, яку Львівська ОДА самостійно розподілила між громадами, проте із цих коштів для Кам’янка-Бузької ОТГ нічого не передбачили.

"Ми вимагаємо, виділити кошти, необхідні для закупівлі дороговартісного медичного обладнання для Кам’янка-Бузької ЦРЛ, щоб вона могла конкурувати на ринку надання вторинної медичної допомоги" – додав Олег Омелян.

Нагадаємо, мешканці Глинянської, Поморянської і Підкамінської ОТГ не зможуть деякий час отримувати первинну медичну допомогу через реформу децентралізації.

Додамо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.