Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аеропорт "Львів"

П'ятниця, 12 березня 2021, 12:28

Кабмін планує повністю добудувати об'єкти у аеропорті Львова, зведені до Євро-2012

аеропорт "Львів"

Уряд розробив план вирішення питання боргів щодо зведених до Євро-2012 об’єктах, частину з них добудують.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Вчора, 11 березня, Кабінет міністрів України розробив план погашення боргів, що залишилися після будівництва об'єктів інфраструктури для чемпіонату Європи 2012 року з футболу. 

За словами міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, з 2016 року було розроблено ряд нормативно-правових актів, які передбачали механізми завершення проектів та добудови об'єктів інфраструктури.

"Укрінфрапроектом" було розроблено план заходів відносно можливого шляху завершення реалізації проектів з розвитку об’єктів інфраструктури Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького. Цей план заходів передбачає прийняття управлінських рішень та передачу активів, що стосуються об’єктів аеропорту "Львів" разом із зобов’язаннями, що існують перед підрядниками за виконані роботи, до аеропорту "Львів", що перебуває у сфері управління Мінінфраструктури" – йдеться у повідомленні.

У рамках нього передбачається механізм часткового врегулювання питання боргів низки суб'єктів державного і комунального сектору. Серед них "Західінфрапроект", у якого борги перед ДП "Фінінпро".

Наголошується, що ряд заходів, прописані для вирішення проблем по львівському аеропорту, можливо буде застосувати і до інших об'єктів у Львові. Серед них стадіони "Скіф" та "Арена Львів".

Також Держагентство інфраструктурних проектів України запропонувало створити на 2022-2024 року програму аудиту деяких інфраструктурних проектів, які готували для Євро-2012.

Нагадаємо, раніше Немчінов повідомляв, що для того, щоб повністю добудувати аеропорт "Львів", стадіон "Арена Львів" і інші об'єкти Львівщини, зведені до Євро-2012, необхідно більше 500 млн грн.

Наразі львівський аеропорт користується недобудованими злітно-посадковою смугою та пасажирським терміналом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.