Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

громадський транспорт Львова

Четвер, 18 березня 2021, 10:19

У Львові вартість проїзду в маршрутках та електротранспорті піднімуть до 10 гривень

громадський транспорт Львова

Львівська міськрада через місяць планує підвищити ціни на проїзд у машрутках, трамваях і тролейбусах до 10 гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як завив керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів, у міськраді підготували рішення щодо збільшення тарифу на послуги з перевезення пасажирів у громадському транспорті міста до 10 гривень.

За його словами, це рішення у мерії приняли за результатами обговорення з тарифу з громадськістю.

"Минулої п’ятниці відбулися публічні обговорення пропозицій перевізників щодо коригування тарифу на проїзд у громадському транспорті. На основі почутої думки громади і позиції приватних перевізників намагалися знайти компромісне рішення. Отож, пропонуємо 10 грн на проїзд у автобусах, а в електротранспорті 10 грн, якщо купити квиток у водія, 9 грн при купівлі квитка в кіоску, та 8 грн 50 коп при купівлі квитка через електронні сервіси – QR-коди Приват24, SMS, Bluetooth, або термінали самообслуговування IBOX та EasyPay" – наголосив Орест Олеськів.

Він пояснив, що наразі не йдеться про негайне підняття цін на проїзд.

"Ми підготували проект рішення виконавчого комітету і регуляторний акт на коригування тарифу на проїзд в громадському транспорті. Впродовж 30 днів люди зможуть їх аналізувати і давати свої пропозиції. Після висновку публічних консультацій, рішення буде скероване в Антимонопольний комітет для того, щоб він дав свої висновки. І лише коли будемо мати висновки Антимонопольного комітету, зможемо цей проект рішення виносити на розгляд виконавчого комітету. Відповідно, зміна тарифу може відбутися не швидше як через місяць", – додав Олеськів.

Нагадаємо, перевізники вимагають у міськради підняти варість проїзду у львівських маршрутках, щонайменше, до 14 гривень. Тоді ж директор АТП-1 Орест Хамула пояснив, що саме стільки коштує реальна економічно-обгрунтована ціна за проїзд у місті.

Додамо, з 1 лютого 219 року у Львові вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становить 7 грн. Вартість проїзду у міських маршрутках перед цим піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. 

Крім цього, з 15 січня минулого року львів'яни платять за проїзд у електротранспорті 6 гривень, а у водія квиток коштує 7 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.