Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

валідатори

Фб Садового

Четвер, 18 березня 2021, 15:01

У Львові на маршрутки в тестовому режимі встановлюватимуть валідатори

валідатори

Місто отримало першу партію тестових валідаторів, які наступного тижня тестуватимуть на громадському транспорті.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Отримали першу партію тестових валідаторів для електронного квитка від чеської компанії "Мікроелектроніка". Встановлюємо їх на різних типах транспорту, які курсують на території всієї об’єднаної громади. На цьому етапі львів’яни не зможуть ними користуватись, моделі працюватимуть лише у тестовому режимі. Це перевірка, яка необхідна перед замовленням механізму для всієї транспортної мережі" – написав Андрій Садовий.

За його словами, масове встановлення валідаторів для загального користування почнеться у львівському транспорті в травні-червні цього року, а тестове використання на окремих маршрутах планують запустити з серпня-вересня.

Нагадаємо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проекту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Проект впровадження е-квитка у місті мав запрацювати до 2021 року.

У жовтні 2020 року у Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків, а в листопаді того ж року безготівкову систему оплати проїзду, у рамках експерименту, встановили на маршрутках № 3а.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.