Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

СІЗО

П'ятниця, 19 березня 2021, 13:49

У Львові проведуть архітектурний конкурс на будівництво нового СІЗО

СІЗО

Виконком дозволив збудувати на вул. Збиральній новий слідчий ізолятор та провести архітектурний конкурс на кращий проект комплексу.

Сьогодні, 19 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво Державною установою "Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України" комплексу будинків, будівель і споруд Державної установи "Львівська установа виконання покарань (№ 19)" на вул. Збиральній у Львові.

Новий слідчий ізолятор зведуть на земельній ділянці, площею 8,3188 га, яка перебуває в комунальній власності і яка призначена для розміщення та постійної діяльності інших, створених відповідно до законів України, військових формувань.

Згідно із містобудівною документацією, максимальна висота будівель слідчого ізолятора становитиме 16 метрів – 3 поверхи, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 20%.

На території СІЗО збудують: 3-поверховий адміністративний будинок, чотири режимні корпуси для чоловіків на 720 місць та один корпус для жінок і неповнолітніх на 70 місць, лікарні на 150 місць, спортзалу, збірного та слідчого відділень, їдальню, тир, прогулянкові дворики, розплідник і вольєр для собак, навчальні класи для кінологів.

Також тут планують облаштувати сектор максимального рівня безпеки на 50 людей, ремонтні майстерні та гараж для автомобілів.

Наразі львівська пенітенціарна служба має оголосити архітектурний конкурс на кращий проект цього ізолятора.

Земельна ділянка, на яких збудують нове СІЗО, належать до зони С-1 – зона військових частин відповідно до зонінгу Залізничного району.

Додамо, ще у 2017 році Міністерство юстиції оголосило конкурс з інвестиційного продажу Львівського СІЗО. Згідно з умовами конкурсу, інвестор побудує новий слідчий ізолятор за межами міста, отримавши натомість приміщення старого СІЗО. 

У 2020 році львівське СІЗО у Львові планували виставити на аукціон.

Того ж року депутати Львівської міської ради підготували звернення до уряду щодо передачі будівлі Львівського СІЗО у комунальну власність міста, а у 2018 році будівлю слідчого ізолятора на вул. Городоцькій у Львові планували перетворити на музей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.