Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

П'ятниця, 19 березня 2021, 14:33

У Львові відбулися обшуки у фірмі братів нардепів Козака і Медведчука

Тарас Козак

Вчора правоохоронці провели обшуки у фірмі "Керамбуд", яку підозрюють у афераї із земельними ділянками.

Про це повідомила Українська правда.

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження, розпочате в березні 2021 року, щодо захоплення землі фірмою "Керамбуд", що належить Богдану Козаку та Сергію Медведчуку, братам нардепів від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука та Тараса Козака.

За даними слідства, службовці ТОВ "Керамбуд" під час видовбування піску, глини та суглинку у кар'єрах в селі Родатичі Городоцького району та селі Великополе Яворівського району без жодних договорів оренди із її власниками самовільно зайняли суміжні із кар'єрами землі запасу сільських громад та приватні землі громадян. Відтак, фірма незаконно видобуває корисні копалини та завдає збитки довкіллю.

Також "Керамбуд" отримав в оренду земельні ділянки, площею 16,66 га та 3,8 га, для розробки кар'єру глини, однак, проводив роботи поза межами цих ділянок, фірма не веде обліку забору та використання води із свердловини.

З метою вилучення документації 18 березня правоохоронці провели ряд обшуків та інших процесуальних дій у ТЗОВ "Керамбуд".

Крім цього, правоохоронці розслідують незаконне заволодіння землею на Закарпатті фірмою, яка належить дружині Медведчука Оксані Марченко. 

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака.

Зазначимо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку "Опозиційної платформи – За життя"на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії "Опозиційний блок" під №14.

Раніше Козак перебував на посаді голови правління ПП "Прайвет Канселер", а також працював першим заступником голови Державної податкової адміністрації у Львівській області, начальником Західної регіональної митниці та заступником голови Державної митної служби України.

Цивільна дружина нардепа Тараса Козака, яку він не вказав у своїй декларації, володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.