Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Справа Василя Стуса"

day.kyiv.ua

П'ятниця, 19 березня 2021, 14:59

Суд скасував заборону згадувати Медведчука у книзі Справа Василя Стуса

"Справа Василя Стуса"

Апеляційний суд скасував рішення Дарницького суду Києва та дозволив згадувати Віктора Медведчука у книзі "Справа Василя Стуса".

Про це повідомила директорка із маркетингу видавництва Vivat Катерина Аврамчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 19 березня, Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду про видалення з книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" інформації про тодішнього адвоката Стуса, а тепер нардепа і голову партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, та заборону розповсюджувати наклад книги із згадками про нього.

"19 березня Київський апеляційний суд задовольнив апеляцію видавництва Vivat та історика, журналіста Вахтанг Кіпіані на рішення Дарницького райсуду, який в жовтні минулого року заборонив розповсюджувати книгу "Справа Василя Стуса". Ми всі – і видавництво, і автор, і суспільство – йшли до цього рішення довгі півтора роки. Ані автор, ані видавництво Vivat не порушували закон, норми моралі та тим паче чиїсь особисті немайнові права. Довести це було принципово для нас. В той час, коли Віктор Медведчук "захищав свої честь, гідність та ділову репутацію", ми захищали право суспільства на пошук історичної правди" – написала Катерина Аврамчук.

За її словами, станом на сьогодні загальний наклад книги становить 98 780 тисяч примірників.

Нагадаємо, 19 жовтня райсуд Києва зобов’язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з неї інформацію про Віктора Медведчука, який був адвокатом Стуса, та заборонити розповсюдження накладу книги із згадками про нього.

У видавництво повідомили, що оскаржуватимуть рішення суду, а наклад книги, після інформації про заборону, розкупили за лічені хвилини. Після цього, до дії заборони, видавництво Vivat розпочало друк нового накладу книги.

Тоді ж облрада Львівщини виділила кошти на закупівлю книги "Справа Василя Стуса" для бібліотек і шкіл Львівщини і Луганщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.