Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Вівторок, 23 березня 2021, 17:22

Козицький скерував у Держрегуляторну службу проект щодо впровадження е-квитка на Львівщині

львівські маршрутки

У області скерували на погодження проект запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду у транспорті.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 22 березня управління транспорту Львівської ОДА скерувало на погодження у Державну регуляторну службу України проект автоматизованої системи обліку оплати проїзду в пасажирському транспорті загального користування Львівської області.

Як йдеться у повідомленні, Львівщина буде пілотною областю в Україні з впровадження електронного квитка в приміському та міжміському транспорті.

"Державна регуляторна служба розглядає акт і затверджує його. Опісля його реєструє Міністерство юстиції України. З моменту реєстрації Львівська ОДА на підставі цього нормативно-правового документу зможе проводити конкурс з пошуку інвестора, який за власні кошти обладнає громадський транспорт валідаторами і запустить автобусну систему обліку оплати проїзду. Натомість він буде отримувати певний відсоток від перевезень і таким чином заробляти" – пояснили у Львівській ОДА.

Зазначимо, цей проект у лютому цього року обговорили та погодили під час громадських слухань.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні прийняли закон про електронний квиток, а Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті.

Додамо, у червні минулого року у Львові затвердили проект впровадження е-квитка, а у листопаді 2020 року у Львові в тестовому режимі запровадили безготівкову систему оплати проїзду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.