Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вакцина від коронавірусу

Середа, 24 березня 2021, 11:08

У Львові збільшать розмір компенсації медикам та стартує вакцинація людей похилого віку

вакцина від коронавірусу

Депутати збільшать фінансування для медиків, які працюють з "ковідними"пацієнтами, й у місті розпочинають щеплювати людей, віком від 80 років.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Депутати Львівської міськради дали доручення управлінню охорони здоров’я напрацювати механізм компенсації медикам, які будуть додатково залучені для лікування хворих на коронавірус у місті.

Як йдеться у повідомленні, раніше у Львові діяла програма, коли Львівська міська рада виплачувала 25 тис грн кожному медику, який захворів на коронавірус. Оскільки медики мають можливість вакцинуватися, то відтепер депутати пропонують не виплачувати матеріальну допомогу медикам при захворюванні, але преміювати тих, хто зараз надає допомогу хворим із коронавірусом.

Станом на 23 березня вакциновано 3399 осіб, це в основному медичні працівники.

Крім цього, розпочинається вакцинація для людей літнього віку, віком 80 років і більше.

"Пацієнти цієї вікової групи, які бажають вакцинуватися, мають звернутися до свого сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, він і скерує на відповідне щеплення. Епідеміологічна ситуація у Львові насправді складна. Кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації, збільшується щоденно" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 березня в Україні розпочався другий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплюватимуть сімейних лікарів та людей віком від 80 років.

Додамо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого. Того ж дня у області стартував процес вакцинації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.