У Львові оприлюднили проект реконструкції площі на перетині вулиць Чупринки-Бандери

Середа, 14 квітня 2021, 16:25

Інститут просторового розвитку створив проект громадського простору між вул. Генерала Чупринки та вул. Бандери.

Про це повідомив керівник ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олег Шмід на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Інститут просторового розвитку" розробив проект громадського простору між вулицями Генерала Чупринки та Бандери на замовлення німецького товариства співпраці GIZ.

"Тут зручно буде пересідати з громадського транспорту на екологічний індивідуальний транспорт. На трикутнику можна взяти прокатний велосипед, залишити його, взяти самокат, залишити самокат. Прив’язати свій велосипед, зарядити е-велосипед. Неподалік у паркувальних слотах можна зарядити машину. Павільйони буде озеленено в'юнкими рослинами, буде висаджено груші Каллері Шантеклер, які дуже гарно виглядають в усі пори року. Проект буде реалізовано в рамках реконструкції вулиці Бандери", – зазначив Олег Шмід.

Зазначимо, восени минулого року у місті створили робочу групу для перепланування громадського простору на перехресті вул. С. Бандери – вул. Генерала Т. Чупринки, керівником якої став начальник відділу інвестиційних проектів ЛКП "Львівавтодор" Павло Сирватка.

Нагадаємо, з 28 вересня 2020 року у Львові розпочали ремонт вул. С. Бандери, на ділянці від вул. Чупринки до вул. Антоновича. Довжина ділянки вулиці, яку ремонтують, – 1 км 50 м, її поетапно перекриватимуть її для руху транспорту. Виконує роботи ТзОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" на замовлення ЛКП "Львівавтодор". Загальна вартість реконструкції – 209,5 млн грн. 

Ще у грудні 2018 року у Львові презентували проект реконструкції вул. Степана Бандери, яка здійснюється у рамках проекту "Вулиця для всіх", а у 2015 році Львів та Лейпціг підписали Меморандум про співпрацю, який передбачає перепланування цієї вулиці. 

У лютому 2019 року "Львівавтодор" замовив проект реконструкції вул. С.Бандери за 1,7 млн грн у інституту "Містопроект", а у травні 2020 року проектну документацію реконструкції вул. С. Бандери вартістю у 246 млн грн  погодив для Львівської міськради голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

Мітки: вул степана бандери, громадський простір, новини львова, олег шмід, ремонт вулиць, фото