Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іван Лучук

Вівторок, 27 квітня 2021, 13:12

Львівський письменник і літературознавець Іван Лучук потребує допомоги

Іван Лучук

Іван Лучук, який переніс важкий ішемічний інсульт, просить допомогти йому зібрати кошти на реабілітацію.

Про це повідомив поет, письменник, перекладач, літературознавець, один із засновників літературних угруповань "Лугосад" та "Геракліт" Іван Лучук на своїй сторінціу Фейсбуці.

"Два з половиною роки тому мене спіткало тяжке випробування: важкий ішемічний інсульт, відмовила уся права частина тіла. Відтоді я усіляко намагаюся покращити своє здоров'я. Завдяки допомозі небайдужих людей, мені вдалося пройти необхідні стадії лікування, зокрема у спеціалізованому реабілітаційному центрі у Модричах, що поблизу Трускавця. Через майже два з половиною роки після перенесеного інсульту, покращення, звісно, є, але зовсім не такі, як хотілося б. Мені украй важко самостійно працювати і бодай якось забезпечити собі необхідний медичний супровід" – розповів Іван Лучук.

Однак, не зважаючи на хворобу, Лучуку вдалося видати збірку есеїв "Антропос і бібліон" та п'єсу, трагікомедію-антисуржик "Ласкаво просимо на Кульпарків", які були написані ще до хвороби.

"Наразі єдиним джерелом доходів залишається пенсія. Саме вона і годує мене та трьох дітей, яких маю на утриманні. Ми вдячні усім, чия підтримка допомогла нам протриматися у ці важкі місяці та роки моєї недуги. З усвідомленням того, у який непростий час живемо і які виклики долаємо, все ж змушений просити усіх, хто має таку змогу, фінансово допомогти мені та моїй родині і дати новий шанс на повноцінну реабілітацію після важкого інсульту" – написав Іван Лучук.

Банківські реквізити рахунку в Приватбанку: 4149 4991 4523 3290. 

 

Нагадаємо, у 2014 році Варіанти спілкувалися із Лучуком про літературне угрупування "ЛуГоСад". У 2013 році Варіанти побували на презентації книги Лучука "Цебер амброзії" у книгарні "Є".

Також літератор взяв участь у проекті Варіантів "Поетичний календар" й зачитав вірш Павла Тичини "Курінь", вірші Назара Гончара, вірші Оксани Сенатович та вірші Євгена Плужника.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.