Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Тернопільська, 42

city-adm.lviv.ua

Четвер, 29 квітня 2021, 10:09

Забудовників оштрафували на майже два мільйони за самобуд на вул. Тернопільській

вул. Тернопільська, 42

ПрАТ "Ірокс" та ТОВ "Персенківка", що зводять багатоповерхівку на вул. Тернопільській без дозвільних документів, оштрафували на 1,6 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

16 квітня Інспекція ДАБК у Львові завершила перевірку на об’єкті будівництва на Тернопільській, 42. Інспектори зафіксували, що будівельні роботи тривають, на будові майже 300 працівників, а дозвільних документів забудовник не отримав.

З огляду на зафіксовані порушення було визначено суму штрафу – 1,6 млн грн. Штрафи наклали на дві юридичні особи – ПрАТ "Ірокс" та ТОВ "Персенківка" – по 839 900 грн.

Усі будівельні роботи повинні бути зупинені, на усунення решти порушень в забудовника є два місяці.

У міській інспекції Держархбудконтролю зазначили, що дозвіл на виконання будівельних робіт забудовнику анулювали у 2016 році.

"Рішень суду, які б говорили про зворотнє, немає. Отже, компанія "Ірокс" відновила будівельні роботи самочинно, без жодних дозволів" – повідомили у департаменті містобудування.

Нагадаємо, у вересні минулого року Господарський суд заборонив ПрАТ "Ірокс" проводити будь-які будівельні роботи на вул. Тернопільській, 42. 

Зазначимо, ще раніше Львівська міськрада зверталась у правоохоронні органи щодо порушення кримінального провадження щодо керівництва ПрАТ "Ірокс". Фірма будувала багатоповерхівки на трьох вулицях Львова без дозволів. Йдеться про житлові будинки на вулицях: Антонича-Майданна, Тернопільська, 42, вул. Шевченка, 418.

Додамо, у квітні 2019 року міський голова Львова Андрій Садовий доручив розслідувати незаконну забудову на вул. Тернопільській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.