Мінімальна пенсія не може бути нижчою прожиткового мінімуму – Цимбалюк

Середа, 26 травня 2021, 17:30

Михайло Цимбалюк вважає, що мінімальна пенсія не може бути нижчою мінімального прожиткового мінімуму.

Про це заявив народний депутат України, голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Команда «Батьківщини» у парламенті неодноразово наголошувала, що мінімальна пенсія не може бути нижчою мінімального прожиткового мінімуму.

Так, Кабмін у бюджеті фіксує прожитковий мінімум на рівні приблизно 2 200 гривень, а пенсію виплачують 1 900 гривень. Виникає логічне питання – як за ці гроші може прожити людина? Тим паче, реальний прожитковий мінімум зараз становить уже 4 300 грн.

У владі розводять руками і списують усе на економічну скруту. Але ж ми вказуємо де можна взяти гроші. 70 мільярдів гривень не доплатив у бюджет «Нафтогаз», – це доведено офіційно.

Цьогоріч жінки виходять на пенсію у віці 60 років і це за умови 28 років трудового стажу, а якщо немає відповідного стажу, то в 63 роки на пенсію. Вважаємо це неправильно і вимагаємо у влади виконати рішення Конституційного суду, щоб знизити пенсійний вік жінкам до 55 років» – наголосив Михайло Цимбалюк.

Прес-реліз

Мітки: во батьківщина, Михайло Цимбалюк, новини львова