Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Середа, 2 червня 2021, 12:39

Керівника Львівелектротрансу підозрюють у присвоєнні понад мільйона гривень на закупівлях

СБУ

СБУ звинувачує посадовців "Львівелектротрансу" у привласненні майже мільйона гривень через махінації під час закупівлі електроенергії.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

За даними СБУ Львівщини, посадовці ЛКП "Львівелектротранс" привласнили майже 1 млн грн через проведення закупівель електроенергії для цоьго підприємства, укладаючи додаткові угоди з придбання електроенергії в інтересах певної фірми.

"Правоохоронці повністю задокументували протиправну схему оборудки. За матеріалами СБ України було проведено аудиторське дослідження, товарознавчу та економічну експертизи. За їх висновками підтверджено мільйонні збитки, завдані бюджету" – наголосили у СБУ.

Наразі керівнику ЛКП "Львівелектротранс" Андрію Свищу повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

У СБУ наголосили, що також перевіряють й інших посадовців Львівської міськради.

Зазначимо, натомість у міськраді наголосили, що під час цих закупівель ЛКП "Львівелектротранс" вдалося зекономити 5,3 млн грн.

Додамо, Андрій Свищо очолив ЛКП "Львівелектротранс" з 21 січня 2020 року. А до цього, з 8 липня 2019 року він був є виконувачем обовязків директора "Львівелектротрансу". У 2020 році Свищо задекларував 692 тисяч гривень зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.