Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

флагшток у Львові

Вівторок, 8 червня 2021, 11:10

У Львові відмінили закупівлю флагштоку вартістю у 13 мільйонів

флагшток у Львові

Львівська ОДА відмінила закупівлю із встановлення флагштоку до 30-річчя Незалежності України на території Академії сухопутних військ вартістю у 13 млн грн.

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації втретє відмінило закупівлю у системі ProZorro на будівництво монументального знаку (флагшток) з національною символікою та благоустрій частини території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на вул. Героїв Майдану, 32 у Львові, які переможець тендеру мав здійснити до 24 серпня 2021 року.

Зокрема, сьогодні, 8 червня, на сторінці закупівлі у Pro Zorro опублікували інформацію про скасування тендеру через відсутність подальшої потреби в закупівлі робіт за вказаними вимогами тендерної документації.

Таке ж формулювання озвучив й тендерний комітет управління капітального будівництва Львівської ОДА, засідання якого відбулося 27 травня, однак після цього аукціон так й не відмінили.

Вперше Львівська ОДА оприлюднила у системі ProZorro тендер на встановлення флагштоку ще 14 травня, його вартість становила 6 720 000 грн. Однак 22 травня закупівлю відмінили "у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі робіт за вказаними вимогами тендерної документації, технічної специфікації та зміною очікуваної вартості".

 

Того ж дня на ProZorro оголосили закупівлю флагштоку вже за ціною у 13 660 846 грн, хоча з обласного бюджету на ці роботи депутати передбачили лише  7 млн грн. Аукціон мав відбутися 7 червня. 

Нагадаємо, проект виготовлення ескізу флагштоку вартістю у 49 900 грн для Львівської ОДА розробила львівська фірма ТзОВ "Швець та партнери". За даними аналітичної системи YouControl, підприємство засноване у 2016 році, займається організацією будівництва будівель, а її власником є львів'янин Данило Швець (власник ще однієї будфірми Львова ПП "Артивир"), син начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко-Швець.

Додамо, ще на початку квітня цього року депутати Львівської  облради погодили встановлення на території Академії сухопутних військ флагштоку до 30-річчя Незалежності України. Для цього передбачили 7 млн грн в межах фінансування програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки.

Як пояснював тоді перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, ціна у 7 млн грн є однією з найменших в Україні, а встановлення флагштока є важливою подією для області.

На початку цього тижня Варіанти звернулися до прес-служби Львівської обласної ради, яка повідомила, що понад 7 млн грн з обласного бюджету на встановлення флагштоку не виділялось.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.