Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Рава-Руська-Гребенне

П'ятниця, 11 червня 2021, 15:36

Українців почали вакцинувати на кордоні з Польщею за 130 злотих

Рава-Руська-Гребенне

У Польщі поблизу пунктів пропуску Шегині-Медика, Рава-Руська-Гребенне, Ягодин-Дорогуськ та Краківець-Корчова розгорнули пункти щеплення.

Про це повідомило Укрінформ з посиланням на медичний центр "Медик" із Жешува, який організовує акцію добровільного щеплення українців після перетину кордону.

Вчора, 10 червня, неподалік чотирьох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні почали вакцинувати українців та інших іноземців з-за меж ЄС, які працюють та навчаються у Польщі.

Загальна процедура тестування та подальшого щеплення у такому пункті коштує 130 злотих, але сама вакцина є безкоштовною

Пункти щеплення розгорнули біля пунктів пропуску Медика − Шегині, Гребенне − Рава-Руська та Дорогуськ − Ягодин. У пункті пропуску Корчова − Краківець вакцинуватися можна у мобільному пункті щеплень, розгорнутому в пункті обслуговуванні пасажирів Замєхув за 30 км від кордону.

З датою початку роботи у ще двох пунктах, Долгобичув − Угринів та Будомєж − Грушів, поки не визначилися.

За словами польських медиків, за відсутності черг процес обслуговування однієї людини у такому пункті займає 30-40 хвилин: близько 15 хвилин на тест і ще 15 − на заповнення анкети, отримання електронного направлення і вакцинації.

У центрі "Медик" повідомили, що в пунктах пропонують усі вакцини, зареєстровані у ЄС − Pfizer, AstraZeneca, Moderna і Janssen (Johnson & Johnson).

Другу дозу згодом можна отримати другу дозу вакцини у будь-якому місці, не прив’язуючись до місця першої вакцинації.

Нагадаємо, цими вихідними по одному центру вакцинації від коронавірусу відкриють у Дрогобичі, Стрию, Червонограді, Самборі та Новояворівську, а у Львові з цієї суботи щовихідних у Львові працюватимуть центри вакцинації у ТРЦ Forum Lviv та Центрі Довженка.

Додамо, 29 травня на території стадіону "Арена Львів" запрацював центр вакцинації населення, де роблять щеплення особам, що записалися у чергу на вакцинацію від коронавірусу через мобільний додаток "Дія". Також до "Арени Львів" організували безкоштовний доїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.