Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Томаш Фіала

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 29 червня 2021, 15:27

Фіала з благословення Садового перетворює Зелену на шанхайчик

Томаш Фіала

Томаш Фіала відкрив новий бізнес-центр Viking на вул. Пимоненка, 1 та отримав статуетку "Лев" від мера Львова Андрія Садового.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

У суботу, 26 червня, у Львові презентували бізнес-центр Viking на вул. Пимоненка, 1. 

Бізнес-центр відкрили у VikingPark – мультифункціональному діловому та житловому мікрокварталі, в якому передбачені бізнес-центр і житловий сектор з секціями квартир і апартаментів, підземний паркінг та супутня інфраструктура у Львові. Офісний об'єкт класу "А" в Сихівському районі складається з двох секцій (9 та 12 поверхів відповідно), загальною площею 18 770 кв. м.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, бізнес-центр Viking є поштовхом для розвитку мікрорайону, а компанія Dragon Capital сплачує податки, які йдуть на реконструкцію Львова. 

"Ми висловлюємо подяку компанії Dragon Capital, яка інвестувала значні кошти у створення ще одного великого офісного комплексу у Львові на вул. Пимоненка. Вже станом на сьогодні сплачено податки понад 54 мільйони гривень. Це вже є ресурс для того, щоб планувати вул. Зелену, яку потрібно буде реконструювати.

Dragon Capital є одним із найбільших інвесторів, тому що свого часу купили Victoria Gardens, який тривалий час був у замороженому стані, також вони перекупили індустріальний парк і там вже починають створення нових робочих місць. Офісний комплекс Viking теж передбачає сотні робочих місць, податки, інвестиції в інфраструктуру" − повідомив Андрій Садовий.

Андрій Садовий вручив засновнику інвестиційної компанії Dragon Capital Томашу Фіалі подяку від імені громади міста та статуетку "Лев".

Натомість генеральний директор та засновник інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала відзначив, що у Львові можна швидко отримати дозволи на роботи.

"У Львові найпростіше працювати, порівняно з іншими містами України. Тут мінімальна бюрократія, можна швидко отримати дозволи на роботи, тому ми відчуваємо себе тут, як в Центральній Європі, де інвестиції робити дуже просто та без затримок. Саме тому Львів відрізняється від дуже багатьох міст України. Ми проінвестували тут за останні 5 років більше 100 млн доларів і плануємо цю цифру збільшувати у майбутньому.

Ризики інвестицій у Львові є найнижчими в Україні. Ми бачимо це на власному прикладі та на прикладі інших інвесторів, яким забезпечують комфортну роботу" − розповів Томаш Фіала.

Нагадаємо, компанія Dragon Capital придбала у компанії CTP індустріальний парк у Рясне-2.

Зазначимо, Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг. Кінцевим бенефіціаром компанії є громадянин Чехії Томаш Фіала.

Із Dragon Capital безпосередньо пов'язана ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", що у липні 2019 року придбала за 116 млн грн приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21 у Львові. Варіанти писали про це у статті "Проzorri свистуни Садового".

Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг", яке 5 липня 2019 року отримало дозвіл від Львівської міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А. Також компанія Томаша Фіала пов'язана зі скандалом довкола будинку Терлецького на вулиці Сахарова, 52, який виконком Львівської міськради дозволив знести, а на його місці збудувати скляний офіс з підземним паркінгом.

Також на парламентських виборах 2019 року Томаш Фіала був одним зі спонсорів партії Голос Святослава Вакарчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.