Біля проспекту Чорновола з'явиться чотириповерховий офісний центр, замість десятиповерхівки

Середа, 30 червня 2021, 12:45

Забудовник, який планував звести десятиповерховий будинок на вул. Ржегоржа, 21 під тиском місцевих мешканців погодився збудувати чотириповерховий офісний центр.

Про це повідомила пресслужба департаменту містобудування Львівської міськради.

Забудовник пішов на компроміс з Львівською міськрадою і зведе чотириповерховий офісний центр замість десятиповерхівки на вул. Ржегоржа, 21. Також планується, що на перших двох поверхах будівлі буде торговий центр і дитячий центр дозвілля.

Зазначимо, теперішній забудовник викупив земельну ділянку разом із містобудівними умовами під офіс, а пізніше вирішив збільшити кількість поверхів на рівні сусідньої десятиповерхівки. Мешканці мікрорайону виступили проти, втім рішення суду було на користь забудовника.

"На сьогодні вже є вердикт − і це рішення, фактично, на користь забудовника. Але у міській раді пам’ятають збурення людей, а тому все ж переконали забудовника піти на конструктивний компроміс і таки зменшити поверховість − зараз мова йде про 4 поверхи офісів. Плюс на перших двох поверхах буде торговий центр і − що важливо для цього мікрорайону − дитячий центр дозвілля. Наголосимо, жодного житла тут не буде" − йдеться у повідомленні.

Як наголосили у департаменті містобудування, Львівська міськрада наполягає на проведенні громадських слухань і досягненні порозуміння з мешканцями прилеглих будинків.

Нагадаємо, Львівська місьрада затвердила містобудівну документацію на спорудження офісного центру на вул. Ф. Ржегоржа, 21, що поруч із просп. Чорновола ще у 2017 році. Тоді у проекті рішення йшлося про спорудження 4-поверхового офісного будинку.

Мітки: Будівництво у Львові, департамент містобудування ЛМР, новини львова, офісний центр, проспект Чорновола, Шевченківський район