Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівський обласний клінічний перинатальний центр

loda.gov.ua

Вівторок, 6 липня 2021, 14:26

У Львові повністю завершили реконструкцію перинатального центру

Львівський обласний клінічний перинатальний центр

У перинатальному центрі завершили реконструкцію другої черги гінекологічного корпусу, яка тривала з 2013 року.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні, 6 липня, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відкрили другу чергу гінекологічного корпусу. Реконструкцію перинатального центру розпочали у 2013 році, першу чергу центру відкрили у 2018 році, а реконструкція другої черги тривала 8 років.

У корпусі передбачили нові відділення: гінекологічне відділення, відділення патології вагітності, консультативно-поліклінічне відділення, центр підтримки лактації і грудного вигодовування, а також супровід вагітних.

Директор Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська розповіла, що цьогоріч планують відкрити також другий етап виходжування новонароджених дітей на 25 ліжок. Торік цей показник склав лише 4 ліжка. Таким чином пацієнти зможуть не переводитись в інші заклади, а залишатись у перинатальному центрі до самої виписки.

"Гінекологічне відділення передбачає 80 ліжок, де пацієнтки матимуть змогу пройти обстеження, корекцію різних гінекологічних проблем і лягти на збереження на ранніх етапах вагітності. Наша установа має високоспеціалізоване обладнання. Це допоможе закладу, бо інколи до нас надходять пацієнтки у важкому стані. У таких випадках лікарям доводиться швидко вирішувати надскладні завдання, щоб зберегти життя і матері, і дитині. Ідея полягає в тому, щоб кожна жінка, яка прийде до нашого закладу отримала комплексну допомогу: від планування вагітності чи народження, до діагностики безпліддя тощо", − розповіла Марія Малачинська.

До складу приміщень нового корпусу входить 154 ліжкомісць. Реконструкцію проводили коштом державного фонду регіонального розвитку, субвенції державного бюджету та місцевих бюджетів. Кошти спрямували на будівельні роботи, закупівлю медичного обладнання, меблів та інвентарю.

Загальна кошторисна вартість другого пускового комплексу об’єкту становить понад 170 млн грн, а всього на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру витратили 333 млн грн. Протягом 2020 року на ремонт скерували 27 млн грн з ДФРР та 36 млн грн з обласного бюджету.

Підрядником була "Будівельна компанія "Прогрестехбуд".

Нагадаємо, Львівський обласний перинатальний центр закрили на рекрнструкцію у 2013 році. Першу чергу центру урочисто відкрили 20 квітня 2018 року, однак опісля виявилося, що заклад все ще не готовий приймати пацієнтів. Прийом породіль тут відновили з 22 червня 2018 року.

А у лютому 2020 року для завершення реконструкції Львівській ОДА бракнуло 63 млн грн.

Додамо, з лютого 2020 рокуЛьвівський перинатальний центр очолила Марія Малачинська, яка до цього очолювала Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення. Його у 2020 році реорганізували, приєднавши до перинатального центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.