Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 13 липня 2021, 16:25

Більшість мешканців Львівщини відмовляються щеплюватися вакциною CoronaVac – Іванченко

Львівщина

Станом на сьогодні мешканці області відмовляються щеплюватися вакциною CoronaVac та очікують на Pfizer.

Про це сьогодні, 13 липня, під час сесії Львівської обласної ради повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України та депутатка Львівської облради від партії Слуга народу Наталія Іванченко (Тімко). 

За її словами, за останній тиждень у області значно наростили темпи вакцинації від коронавірусу. Зокрема, фіксували рекорди у 8 тисяч щеплень за добу. Однак більшість людей хочуть щеплюватися вакцииною Pfizer.

"Неможливо всіх вакцинувати Pfizer, є ще CoronaVac. Велика проблема, що не дивлячись на те, що CoronaVac визнана ВООЗ, деякі країни Європи на сьогоднішній день не бачать можливості пропускати через свої кордони людей, які вакциновані CoronaVac. Через це багато є відмов від цієї вакцини й попит на Pfizer" – наголосила Наталія Іванченко

Також вона додала, що мобільні бригади із вакцинації влаштовують поїздки по селам для вкцинації людей.

"Особисто я в п’ятницю була у Підкаміні, Заболотцях. Такі поїздки вже були в Дрогобицький район, в Самбір і будуть їздити далі, ходити від хати до хати, бо виглядає так, що іншого варіанту нема. Усі масові заходи, танці, фестивалі, вихід в неділю людей з церкви – привід для того, щоб запропонувати їм провакцинуватися" – додала Іванченко.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Впродовж 10-11 липня у Львові та області працювали 13 центрів вакцинації: 5 у Львові та по одному у Бродах, Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді, Золочеві, Новому Роздолі та Жовкві.

Додамо, з 23 червня в Україні розпочався четвертий етап вакцинації проти коронавірусу: дозволили щеплювати ув'язнених та людей віком від 60 років. Також тоді ж МОЗ пропонувало зробити вакцинацію обов'язковою для освітян і працівників сфери обслуговування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.