Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

флагшток у Львові

Середа, 14 липня 2021, 13:19

Облрада виділить з бюджету Львівщини додаткових п'ять мільйонів на флагшток до Дня Незалежності

флагшток у Львові

Депутати передбачили 12 мільйонів гривень з бюджету для встановлення на території Академії сухопутних військ флагштоку до 30-річчя Незалежності України.

Вчора, 13 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки. "За" проголосували 57 депутатів.

Згідно із цією програмою, з обласного бюджету додатково виділять ще 5 млн грн на встановлення флагштока з національною символікою до відзначення 30-річчя Незалежності України на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

Загальна вартість будівництва становить 12 022 540 грн, а у квітні 2021 року для цієї мети депутати вже передбачили 7 млн грн з бюджету.

Тоді перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик пояснював депутатам, що ціна у 7 млн грн є однією з найменших в Україні. Однак у червні цього року Львівська ОДА провела тендер на 12 млн грн, у результаті якого для зведення флагштоку обрали перемишлянську фірму з виробництва кухонних меблів ТОВ "Ріел Енерго".

Натомість, за словами директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Степана Куйбіди, на момент прийняття депутатами у квітні програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, проектно-кошторисну документацію ще не розробили.

"Була проведена консультація із проектною організацією і вже за підсумками експертизи ми отримали цифру у 12 млн грн. Проектна організація пояснювала таке суттєве збільшення вартості у зв'язку із глобальним збільшенням ціни на метал на всіх ринках у 2-3 рази" – наголосив Куйбіда.

Зазначимо, проект виготовлення ескізу флагштоку для Львівської ОДА розробила львівська фірма ТзОВ "Швець та партнери", власником якої  є Данило Швець, син начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко-Швець. Вартість ескізу становила 49 900 грн.

 

Нагадаємо, вперше Львівська ОДА оприлюднила у системі ProZorro тендер на встановлення флагштоку ще 14 травня за ціною у 6,7 млн грн. Однак 22 травня закупівлю скасували. 

Того ж дня на ProZorro оголосили нову закупівлю флагштоку вже за ціною у 13,6 грн. Аукціон мав відбутися 7 червня, його також скасували. А 29 червня на сайті ProZorro пройшов аукціон за початковою ціною будівництва у 12 283 006 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.