Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

флагшток у Львові

Вівторок, 29 червня 2021, 12:53

Встановити флагшток до Дня Незалежності на Львівщині може фірма з виробництва кухонних меблів

флагшток у Львові

Львівська ОДА може обрати ТОВ "Ріел Енерго" для встановлення флагштоку до 30-річчя Незалежності на території Академії сухопутних військ у 12 мільйонів гривень.

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації провело закупівлю у системі ProZorro на будівництво монументального знаку (флагшток) з національною символікою та благоустрій частини території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на вул. Героїв Майдану, 32 у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 24 серпня 2021 року.

Зокрема, 29 червня на сайті ProZorro пройшов аукціон за початковою ціною будівництва у 12 283 006 грн. Участь у ньому взяли дві компанії – ТОВ "Ріел Енерго" та ТОВ "АВР-буд", які запропонували встановити флагшток за 12 022 540 грн і 12 268 200 грн відповідно. Пропозицію ТОВ "АВР-буд" відхилили, а ТОВ "Ріел Енерго" наразі очікує на відповідь тендерної комісії.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Ріел Енерго" зареєстроване з 2017 року у селі Чуперносів Перемишлянського району, займається електромонтажними роботами, виробництво кухонних меблів і меблів для офісу. Власниками фірми є львів'янка Наталія Жук та мешканець Рівненщини Андрій Дишкант.

Зазначимо, вартість попередніх двох закупівель, які скасували, становила 6 720 000 грн та 13 660 846 грн.

Останні торги відмінили 8 червня через "відсутність подальшої потреби в закупівлі робіт за вказаними вимогами тендерної документації". Таке ж формулювання озвучив й тендерний комітет управління капітального будівництва Львівської ОДА, засідання якого відбулося 27 травня.

Нагадаємо, вперше Львівська ОДА оприлюднила у системі ProZorro тендер на встановлення флагштоку ще 14 травня за ціною у 6,7 млн грн. Однак 22 травня закупівлю скасували "у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі робіт за вказаними вимогами тендерної документації, технічної специфікації та зміною очікуваної вартості".

Того ж дня на ProZorro оголосили нову закупівлю флагштоку вже за ціною у 13,6 грн, хоча з обласного бюджету на ці роботи депутати передбачили лише 7 млн грн. Аукціон мав відбутися 7 червня. 

Проєкт виготовлення ескізу флагштоку вартістю у 49 900 грн для Львівської ОДА розробила львівська фірма ТзОВ "Швець та партнери", власником якої  є Данило Швець, син начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко-Швець.

Додамо, ще на початку квітня цього року депутати Львівської  облради погодили встановлення на території Академії сухопутних військ флагштоку до 30-річчя Незалежності України. Для цього передбачили 7 млн грн в межах фінансування програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки.

Як пояснював тоді перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, ціна у 7 млн грн є однією з найменших в Україні, а встановлення флагштока є важливою подією для області.

На початку минулого тижня Варіанти звернулися до прес-служби Львівської обласної ради, яка повідомила, що понад 7 млн грн з обласного бюджету на встановлення флагштоку не виділяли.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.