Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Медичне обладнання

Львівська міська дитяча лікарня

Прес-реліз,   Середа, 21 липня 2021, 15:50

Дитяча лікарня на Орлика отримала медичне обладнання від дитячих лікарень Республіки Польща

Медичне обладнання

КНП "Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова" отримала 18 одиниць медичної апаратури від дитячих лікарень республіки Польща з ініціативи благодійного фонду Сhildren’s Medical Care Foundation.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської дитячої лікарні.

Зі слів заступника головного лікаря Романа Гереги, техніка фізично приїхала до лікарні понад рік тому, але не було необхідних ліцензій, аби офіційно можна було нею користуватися.

"Серед медичного обладнання, яке було подароване нашій лікарні – це ліжка, апарати для анестезії, бактерицидні та маніпуляційні лампи, візок, лабораторна сушарка, респіратор, апарат для електроміографії, інкубатори закритого типу, реанімаційні столики для новонароджених", – розповів Роман Герега.

"Для нас дуже важливе це медичне обладнання, багато пацієнтів виходжується на реанімаційних столиках, в інкубаторах, за допомогою апаратів ШВЛ тощо. Особливо для нас є важливим апарат для електроміографії, враховуючи те, що у нас є потужна нейрохірургічна та травматологічна служби. Тому, ми щиро вдячні народному депутату Ростиславу Тістику,  директору  департаменту охорони  здоров’я Львівської ОДА Оресту Чемерису, управлінню охорони здоров’я Львівської міської ради за те, що обладнання нарешті офіційно може бути введено в експлуатацію", – додав він.

Як зазначив народний депутат України Ростислав Тістик, загалом, з ініціативи польського благодійного фонду, Сhildren’s Medical Care Foundation, його президента Бйорна Мартінофа, до України надійшло 54 одиниці медичного обладнання для лікарень різних областей, в тому числі 18 одиниць для дитячої лікарні міста Львова.

"Проте, нажаль, не було дозвільних документів, аби ним офіційно можна було користуватися. Проте, спільними зусиллями з допомогою Міністерства  охорони здоров’я, з допомогою департаменту охорони здоров'я  Львівської ОДА,  нам вдалося це питання швидко вирішити, отримати ліцензії  і вже зараз дане обладнання може приносити користь лікарням для лікування дітей",– пояснив Ростислав Тістик.

"Ми розуміємо, що є медики, які заслуговують на хороше обладнання. Що лікарям потрібно заходити в операційну і мати можливість усе там налаштувати, а головне – тримати в руках якісне сучасне обладнання. Дякуємо усім, хто долучився і посприяв, аби пришвидшити процес отримання документів на медичне обладнання", – додав директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.