Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Свищо

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 26 липня 2021, 12:30

Андрія Свища звільнили з посади директора Львівелектротрансу

Андрій Свищо

Підозрюваного у розтраті майже мільйона гривень Андрія Свища звільнили з посади директора ЛКП "Львівелектротранс".

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Сьогодні, 26 липня, підозрюваного у розтраті майже мільйона гривень під час закупівлі електроенергії для підприємства Андрія Свища звільнили з посади директора ЛКП "Львівелектротранс" за результатами службового розслідування.

Зазначимо, рішення звільнити Андрія Свища з посади директора ЛКП "Львівелектротранс" прийняла комісія, яка, за дорученням міського голови Львова Андрія Садового, здійснювала службове розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем.

Наразі в. о. директора ЛКП "Львівелектротранс" призначили головного інженера підприємства Володимира Коваліва.

Нагадаємо, 15 липня Галицький районний суд міста Львова застосував до підозрюваного у розтраті майже мільйона гривень при закупівлях керівника ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Свищо запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту строком на два місяці, тобто до 15 вересня 2021 р.

Додамо, у травні правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо можливих порушень під час проведення закупівлі електроенергії для ЛКП "Львівелектротранс" та розпочали розслідування щодо керівника цього підприємства Андрія Свищо. Тоді у Львівській міськраді заявили, що справа стосується закупівлі електроенергії, під час якої вдалося зекономити 5,3 мільйона гривень бюджетних коштів.

Зазначимо, Андрій Свищо очолив ЛКП "Львівелектротранс" з 21 січня 2020 року. А до цього, з 8 липня 2019 року він був є виконувачем обовязків директора "Львівелектротрансу".

У 2001-2004 роках Свищо працював у ВАТ "Львівгаз" на посадах: юрист, начальник юридичного відділу, провідний спеціаліст, заступник голови правління, член правління.

У 2020 році Свищо задекларував 692 тисяч гривень зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.