Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

КЗ ЛОР "Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад"

facebook.com

Вівторок, 3 серпня 2021, 11:10

Через реорганізацію лікарні Заклад звільнять 120 лікарів

КЗ ЛОР "Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад"

Реорганізація передбачає звільнення 120 та переведення 163 працівників  "Закладу".

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Реорганізація Львівської обласної психіатричної лікарні "Заклад" передбачає звільнення 120 працівників. На виплату заборгованої заробітної плати вивільненим працівникам Львівська ОДА виділила 7,4 мільйона гривень.

Наразі у "Закладі" працює ліквідаційна комісія, на основі розрахунків якої може бути здійснена виплата розрахункових коштів працівникам.

"Розрахунки ліквідаційної комісії ми отримали в середині липня. Облдержадміністрація завжди оперативно реагує на проблематику, пов’язану, насамперед, з виплатою зарплат, з проведенням "захищених" статей видатків обласного бюджету. Ситуація із "Закладом" − черговий тому приклад. В процесі реорганізації лікарні змінюється роботодавець, у зв’язку з чим виникла необхідність дофінансувати обласний заклад охорони здоров’я" − повідомив Іван Собко.

Також у зв'язку з реорганізацією "Закладу" 163 працівники переведуть на роботу до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Нагадаємо, депутати реорганізували психлікарню "Заклад", приєднавши її до обласної психіатричної лікарні.

А у березні цього року реорганізацію лікарні "Заклад" погодила постійна комісія з питань комунального майна облради, проте у 2019 році облрада не підтримала це рішення, тоді одним із пунктів було перереєстрація обласної психлікарні у село Заклад. Хоча тодішній голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що депутати пізніше повернуться до розгляду цього питання.

Додамо, торік працівники психіатричної лікарні "Заклад" перекрили трасу Київ-Чоп, вимагаючи погасити їм заборгованість із зарплати, а у червні минулого року директором "Закладу" призначили Юрія Шипова.

Раніше Варіанти проаналізували ситуацію із скандалами щодо зменшенням території Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні у статті "Кульпарківський водевіль". 

В 2017 році Варіанти також писали про Львівську психіатричну лікарню.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.