Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Трускавець

П'ятниця, 13 серпня 2021, 10:46

Томашу Фіалі дозволили купити завод мінеральних вод у Трускавці

Трускавець

АМКУ погодила компанії Dragon Capital придбати завод мінеральних вод ТМ "Трускавецька".

Про це повідомила прес-служба Антимономольного комітету України.

Вчора, 12 серпня, Антимономольний комітет надав дозвіл компанії Dragon Capital Investments Limited на опосередковане набуття контролю щодо низки компаній з видобування та реалізації мінеральних природніх вод під ТМ "Трускавецька".

"Продавцем у рамках запланованої концентрації є IDS – українська група компаній, частина міжнародної групи IDS Borjomi International, один із найбільших гравців на ринку мінеральних та питних вод. У комітеті врахували, що заявлена концентрація здатна покращити конкурентне становище на ринках мінеральних вод. Оскільки частка IDS зменшиться, а на ринок вийде новий учасник" – наголосили у АМКУ.

У Антимономольному комітеті наголосили, що після продажу Dragon Capital Трускавецького заводу мінеральних вод у IDS лишається бізнес з видобування та реалізації мінеральних природніх та питних вод під ТМ "Моршинська", "Миргородська", Borjomi, Aqua Life та Hemp Water. ,Наразі компанія володіє Моршинським заводом мінеральних вод "Оскар", Миргородським заводом мінеральних вод, дистрибуційною компанією "Індустріальні та дистрибуційні системи", компанією з доставки води додому та в офіси ВАТ "Нова".

Зазначимо, Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг. Кінцевим бенефіціаром компанії є громадянин Чехії Томаш Фіала.

Із Dragon Capital безпосередньо пов'язана ТзОВ "Драгон Капітал Консалтинг", що у липні 2019 року придбала за 116 млн грн приміщення колишньої ресторації "Під Левом" на Площі Ринок, 19, 20 та 21 у Львові. Варіанти писали про це у статті "Проzorri свистуни Садового".

Томаш Фіала, є також власником ТзОВ "Європоліс проперті холдінг", яке 5 липня 2019 року отримало дозвіл від Львівської міськради добудовати торгово-розважальний комплекс "Вікторія Гарденс" на вул. Кульпарківській, 226-А. Також компанія Томаша Фіала пов'язана зі скандалом довкола будинку Терлецького на вулиці Сахарова, 52, який виконком Львівської міськради дозволив знести, а на його місці збудувати скляний офіс з підземним паркінгом.

Також на парламентських виборах 2019 року Томаш Фіала був одним зі спонсорів партії Голос Святослава Вакарчука.

Додамо, з серпня 2020 року ціна за 1 літр "Нафтусі" та інших трускавецьких мінеральних вод зросла майже втричі, з 8,80 грн до 24 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.